Wat is mediation

Start
Links

Effectieve geschiloplossing op maat!

Partijen lossen bij mediation zelf hun conflict op. Niet via de rechter, maar met inschakeling van een mediator. Deze kiest geen partij en is onafhankelijk. Door het begeleiden van de onderhandelingen helpt de mediator partijen tot een oplossing te komen en een brug te slaan. Vertrouwen en vertrouwelijkheid staat hierbij voorop.

Met mediation los je het samen op!

De mediator helpt zijn cliŽnten om weer met elkaar in gesprek te komen, het conflict bespreekbaar te maken en vanuit gemeenschappelijke belangen tot een voor ieder van hen bevredigende oplossing te komen. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor alle partijen. Maar vaak zien zij, doordat ze te diep in het conflict zijn verwikkeld, die oplossing niet. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen.  

De mediator neemt geen standpunt in, maar helpt de partijen om een eigen oplossing te vinden. Vaak blijkt dat gezamenlijk een oplossing kan worden bereikt, waarmee alle betrokkenen tevreden zijn. Vandaar dat steeds meer geschillen opgelost worden door mediation, zowel in persoonlijke als in zakelijke kwesties.  

Voordelen: 

  • Mediation werkt snel en is relatief goedkoop
  • Mediation levert een win-win uitkomst
  • Bij mediation ligt het conflict niet op straat, het blijft binnen vier muren
  • De relatie wordt niet onnodig beschadigd. Hij kan zelfs verbeteren.
 
Vragen of opmerkingen over deze website kunt u sturen aan info@ottervanger.nl.
Copyright © 2005-2008 Ron Ottervanger Mediation
Laatst bijgewerkt: 17 augustus 2008